Adrià Olay

Dramaturg i Director

Graduat en Art Dramàtic al Col·legi de Teatre de Barcelona i en Tècnica Meisner per Javier Galitó- Cava.

Ha rebut formació complementària amb cursos de reciclatge professional amb Julio Manrique, Jordi Godall, Maria Stoyanova i Jon Davison. Realitza un Stage sobre Tècnica Stanislavsky impartit pels professors del Teatre Nacional de Bielorússia “Yanki Kupala”.

Al teatre l’hem pogut veure a: Encreuaments a Vanuatu de Lali Álvarez, dirigit per Jorge-Yamam Serrano a la Sala Beckett. Todo sobre mi pene de Ploma Teatre a l’Eixample Teatre, Una casa a l’est, Quan acabi la nit i L’Hora Blava de Laura Mihon (Teatre Tantarantana) amb la companyia Col·lectiu La Santa. Corazones Criminales de la cia. Rasatabula, Mostra de Teatre de Barcelona 2013. Mi relación con la violència, lectura dramatitzada dins de les activitats del Teatre Uncut 2012. RATES (Abans que la lluna caigui) Sala Beckett. I l’espectacle 4:48 Psicosi, tots dos produccions de deLirio Teatre, compañía de la qual va ser fundador. Participa en el treball de creació de l’obra Que te vaya bonito de la cia. TeatrodeCERCA, premi Moritz al millor espectacle de teatre, Fira Tàrrega 2012 i espectacle nominat als premis MAX 2014 en la categoria d’espectacle revelació.

Recentment a participat com a actor al documental Clase Valiente guanyador del premi del jurat al festival Abycine de Albacete.

La seva inquietud com a creador l’ha portat més enllà de la interpretació. Com a dramataurg i director, ha dirigit La Infanta Terrible y su séquito real i ha escrit i dirigit la peça Historia de mi huida, (Átic22, Maig-juny 2016).

Com a adjunt a la direcció ha participat a l’espectacle Cuando todos sabían que habíamos desaparecido de la companyia mexicana Vaca35. Aquesta peça girava al voltant de la relació que mantenen els mexicans amb la mort i concretament amb el “Dia de muertos”. Estrenada a Fira Tàrrega es va poder veure a la Sala Villarroel i va estar en gira per España fent temporada a les Naves del Matadero del Teatro Español de Madrid.

El mal morir suposa la seva segona peça com a dramaturg.